LTP – a havi rendszerességről

A szennyvízprojekt része a lakossági befizetésekből összeadódó önrész megléte is, ami az érintettek havi kiadásaiban lakástakarék-pénztári (LTP) részlet néven ismert.

Burka László, az Orosházi Víziközmű Társulat elnöke

Burka Lászlót, az Orosházi Víziközmű Társulat elnökét kérdeztük arról, hogy miért kell havi rendszerességgel fizetni a lakástakarék-pénztári részleteket.

– Orosháza Város Képviselő-testülete 2010. május 3-i testületi ülésén meghozott határozata kijelölte a Víziközmű Társulat megalakításával kapcsolatos feladatokat. Döntésének alapja a KEOP 1.2.0, EU által is támogatott szennyvíz beruházási pályázat. A pályázatban meghatározott érdekeltségi terület kétharmada 2010. július 1-ig írásban kifejezte csatlakozási szándékát a szerződések megkötésével. A 2010. július 22-én a társulat alakuló közgyűlése meghatározta, hogy a vízgazdálkodási közfeladatot (szennyvízberuházás) víziközmű társulat útján kívánja megvalósítani, elfogadta a társulat alapszabályát és csatlakozott a meglévő társulathoz. Mindezek alapján az érdekeltségi terület valamennyi ingatlana a jogszabály erejénél fogva a társulat tagjává vált.

Az Orosházi Víziközmű Társulat 7/2010. (VII. 22.) számú alakuló közgyűlési határozata rendelkezik az érdekeltségi hozzájárulás mértékéről és annak fizetési módozatairól. Akik LTP szerződést kötöttek a szerződés értelmében a futamidő kezdetén 4 ezer forint számlanyitási díjat fizettek. Akik ezt nem tették meg, azoknak ez az összeg hátralékként jelentkezik.

A megkötött szerződés és a társulattól kiküldött kivetés egyértelműen meghatározta a havi rendszerességgel történő fizetést, ami alapja az állami támogatás folyósításának. Az elmaradt befizetéseket a szerződő félnek pótlólagosan meg kell fizetnie. Azon társulati tagok, akik nem fizetik az LTP általi összeget, a pénzintézet a szerződés felmondását kezdeményezheti. Természetesen az érdekeltségi hozzájárulást új kivetés alapján ebben az esetben is kötelesek megfizetni a tagok. Akik ennek nem tesznek eleget, azt a társulati lista alapján az adócsoport felszólítja a hátralék rendezésére. Az ilyen esetekben a tények feltárása után a társulat és a pénzintézet a felmerülő problémákat igyekszik megoldani.

Egy hozzászólás ehhez: “LTP – a havi rendszerességről

 1. Györgyi István a hozzászólás időpontja: 2012-10-24, 10:15 , a kommentelő hozzászólása:

  Tisztelt Orosházi Víziközmű Társulat!
  Hiába van a Társulatnak a bankom fele csoportos beszedési megbízása,
  lehívást nem kezdeményeznek.Fizetési felszólítást tudnak küldeni, de ellenőrizni miért nem tudják a banki lehívás eredménytelenségét?
  A folyószámlámon mindig van elégséges fedezet a teljesítésre.
  Üdvözlettel: Györgyi István

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

http://oroshaza.szennyvizprojektek.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css