Év végéig érdemes rákötni

Nagy az érdeklődés a lakossági rákötések iránt Orosházán. Az érintett területeken gyakori látvány, hogy kézi erővel, vagy munkagéppel végzik a földmunkákat, fektetik a csöveket. Az alábbiakban összefoglaljuk az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, néhány olyan kérdésre választ adunk, amely gyakran elhangzik.

A városüzemeltetési Zrt. Fürdő utcai telephelyén a kedvezményes cső rendelkezésre áll, keddi és csütörtöki napokon 8 és 12 óra között lehet vásárolni.

Az önkormányzat kedvezményes áron kínál csövet, sokan élnek vele (fotó: Kecskeméti Krisztina)

Gyakran felmerül, ha a rendszert kiépítették, átvétel előtt használható-e már? A válasz: igen. Mindössze a szerelés idejére, néhány órára nem lehet használni a házi szennyvízhálózatot, amint a rákötés megtörtént, már rendelkezésre áll a szolgáltatás. A szolgáltató Alföldvíz Zrt. keddi és csütörtöki napokon nyílt árkos átvétel mellett veszi át a megépített műveket. Aki a szórólapokon megjelölt vállalkozókkal végezteti el a munkát, ott azonnal eltakarják az árkot. Ezen vállalkozók ezekben a hetekben meglehetősen telítettek, ajánlatos olyan vállalkozókat is megkeresni, aki határidőre elkészíti a rákötést, ha a szolgáltató kedvezményét igénybe akarják venni.
Másik gyakori kérdés: milyen határidőig kell rákötni? A talajterhelési díjat 90 nap után kötelesek fizetni azok, akik nem kötöttek rá a rendelkezésre álló közműhálózatra. Ám az önkormányzat hatályos rendelete alapján mentességet élvez a talajterhelési díj fizetése alól, aki tárgyévben ráköt a rendszerre. Tehát év végéig érdemes megtenni ezt a lépést.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

http://oroshaza.szennyvizprojektek.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css