Tartják a szabályt

A szennyvízcsatorna házivezeték-építések és átvételek Orosházán korrekt módon, példaértékűen zajlanak – tudtuk meg a szolgáltató Alföldvíz Zrt. területi divízióvezetőjétől.

Krizsán György úgy nyilatkozott, mintegy 500 rákötés valósult meg az elmúlt bő egy hónapban, ezeknek egyharmadát az általuk minősített vállalkozók építették ki. A nagyobb részt vagy más vállalkozók, vagy a lakók saját erőből készítették el. De mindenikre igaz, hogy átvételkor megfeleltek az előírásoknak.

Az általunk megkérdezett vállalkozók azt tapasztalják, hogy a lakók várták a rákötés lehetőségét, és igyekeznek a jó időben el is végeztetni azt. Van, ahol a munkagépek hatékony kihasználása miatt az építők az egymáshoz közeli házaknál dolgoznak, eltérve az előzetes bejelentkezési sorrendtől. De aki nem akar várólistára kerülni, több ilyen jellegű vállalkozás közül választhat. A Teréz utcán és a Szőlő körúton jártunk, a lakók elégedettek voltak az elvégzett munkával és az átvétel módjával is. Az udvarokon a „felfordulás” – minősített vállalkozó esetén – 1-2 nap, más esetben sem több jellemzően egy hétnél.

Érdeklődésünkre Krizsán György elmondta: az átvételre vonatkozó igényeket – ritka kivétellel – pár napon belül teljesíteni tudják. (Bejelentés átvételi igénnyel: 06 68/411-199) A szolgáltató kedvezménye szeptember végéig tart, aki addig ráköt, mentesül a díjfizetés alól. Az önkormányzat által meghatározott talajterhelési díj fizetése alól azok kapnak mentességet, akik az év végéig rákötnek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

http://oroshaza.szennyvizprojektek.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css