Rákötések: év végéig megéri

Az érintett orosháziak kétharmada rákötött az új szennyvízcsatorna-hálózatra. Aki még ebben az évben ráköt, mentesül az idei talajterhelési díj megfizetési kötelezettsége alól. Az önkormányzat így módosította rendeletét azért, hogy ösztönözze a rákötéseket.

A szolgáltató Alföldvíz tapasztalata az, hogy az orosháziak nemcsak környezettudatosak, de a rákötési szabályokat is komolyan vették. A megépült rendszerek jó minőségben épültek ki, és a nyílt árkos átvételre vonatkozó kérést is betartották. Nagy arányban fogyott a városüzemeltetésnél biztosított kedvezményes árú, megfelelő minőségű cső, jónak bizonyult tehát az önkormányzat kezdeményezése a lerakat létrehozására.

Elsősorban azok éltek gyorsan a rákötési lehetőséggel, akik korábban zárt rendszerből, szippantással szabadultak meg a szennyvíztől. Az elmúlt hónapokban mintegy 2100 háztartásban tértek át a közművesített hálózatra. A szolgáltató kedvezménye október elejéig szólt, addig a kezdeti heti 100-as nagyságrendtől eljutottak a heti 350-400 rákötésig is. Az utóbbi hetekben ez a szám csökkent, ám érdemes még idén megépíttetni a házi vezetéket, ha az önkormányzati fizetési mentességgel élni akarnak.

Bejelentés átvételi igénnyel: 06 68/411-199

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

http://oroshaza.szennyvizprojektek.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css