Rákötik a rendszerre

Decemberben várhatóan az önkormányzat megkötheti a szerződést a kivitelezővel, hamarosan a végszakaszba érkezik a Juhász Gyula utcai szennyvízcsatornázás.

Az ott lakóknak a beruházással kapcsolatban nincs teendőjük, de a munkálatok végeztéig még el kell viselniük, hogy az utcájukon lassabban tudnak közlekedni. A munka néhány új bekötővezeték megépítését és gerincvezeték-hosszabbítást jelent ahhoz, hogy az ottani rendszert rákössék a városira. A munkavégzés az időjárás függvényében tud majd haladni, a záró aszfaltréteget várhatóan tavasszal tudják letenni, amikor az aszfaltkeverő üzemek a szokásos téli leállást követően újraindulnak.

Az ottani üveggyári lakások egy részének esetében a szennyvízelvezetés a gyáron keresztül zajlik, tehát egy működő mikrorendszert – szakkifejezéssel „átkormányoznak” az újonnan megépülő hálózatra.

Amikor 2007-ben elindult a most zajló szennyvízprojekt tervezése, az érintett társasházak már közművesítettek voltak, az öblösüveggyáron keresztül, emiatt nem kerültek be a tervekbe – mesél a folyamat kezdetéről Hagymási László, a városfejlesztési iroda vezetője.

– Később jelezte a gyár, hogy ezt a korábbi ingyenes szolgáltatást a szóban forgó társasházaknál megszünteti. Akkor indítottuk el a procedúrát, hogy ezt a helyzetet uniós források felhasználásával tudjuk kezelni. Nem csak azokat érinti, akik ott laknak, hiszen a közműszolgáltatás az önkormányzat kötelező feladatainak egyike – emelte ki.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

http://oroshaza.szennyvizprojektek.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css