Lezárult a fejlesztés

Befejeződött Orosháza város kiemelkedő infrastrukturális fejlesztése. A közel 6,7 milliárd forintból megvalósult beruházásban bővült a szennyvízhálózat és fejlesztették a tisztítótelepet.

A projekt az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, valamint Orosháza Város Önkormányzata saját forrásából illetve a lakossági önerőből valósulhatott meg.

Klikk a képre a fotógaléria megtekintéséhez

Klikk a képre a fotógaléria megtekintéséhez

A fejlesztés egyrészt Orosháza közműellátottságát hivatott javítani, másrészt a lakosság környezetvédelem iránti elkötelezettségét tükrözi. A projekt megvalósulása nagymértékben hozzájárult az ivóvízbázis, és ez által a környezet megóvásához, mely a település alapvető érdeke.

A fejlesztés következtében javulnak a lakosság életkörülményei, valamint a vállalkozások működési feltételei.
A projekt során összesen 3.121 db bekötés, 27.472 fm bekötővezeték, 59.476 fm gravitációs gerincvezeték, 14.162 fm nyomóvezeték és 28 db kültéri átemelő épült meg.

A szennyvíztisztító telepen a meglévő egyes műtárgyak felújításával, a technológiai berendezések cseréjével, új műtárgyak, épületek, a rendszerhez tartozó új udvartéri vezetékrendszer megépítésével, valamint a használaton kívüli régi műtárgyak elbontásával valósult meg a korszerűsítés. Emellett 3,73 ha-ról közel 6 ha-ra nőtt a telep mérete.

A telep napi kapacitása 970 m³-rel (6.630m3-ről 7.600m³-re) nőtt. Az energiahatékonyság növelése érdekében megépült egy a szennyvíziszapból kinyert biogázt hasznosító villamos kiserőmű, amelynek teljesítménye 150 kW.
A beruházás összértéke 6,69 Mrd Ft, ebből az Európai Unió által támogatott rész 5,62 Mrd Ft, amelyet kiegészít a Belügyminisztérium EU Önerő Alapja 18,6 M Ft-tal illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Önerő Alapja 283 M Ft-al. A teljes költséget ezeken felül az önkormányzati saját erő 491,3 M Ft nagyságrendben és a tagok (lakosság ill. gazdálkodó szervezetek) befizetése 279,8 M Ft összegben egészítik ki.

A projekt neve: Orosháza Város csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése (KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0070).

Kivitelezők: csatornahálózat építésére az S-A Csatornaépítő Konzorcium (SWIETELSKY Magyarország Kft., A-HÍD Építő Zrt.), a szennyvíztisztító telep fejlesztésére a KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft.
Üzemeltető: Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt.


Fotógaléria megtekintéséhez katt ide.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

http://oroshaza.szennyvizprojektek.hu/wp-content/plugins/wp-accessibility/toolbar/css/a11y-contrast.css